Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че са отговорни за това, което

...
Руският президент Владимир Путин обвини Съединените щати, че са отговорни за това, което
Коментари Харесай

Путин: САЩ стоят зад смъртоносния хаос в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединените щати, че са отговорни за това, което той нарече  " гибелен безпорядък ", разгръщащ се в Близкия изток, съобщи Агенция Франс Прес.

" Кой провежда смъртоносния хаос и кой се възползва от него през днешния ден, съгласно мен, към този момент стана ясно... Това са актуалните ръководещи елити на Съединени американски щати и техните спътници, които са главните бенефициенти на международната неустойчивост ", съобщи Путин в коментар по малкия екран.

Той съобщи, че бунтовете на летището в Махачкала на 29 октомври са били предизвикани посредством обществените медии, включително от Украйна, дирижирани от сътрудници на западните служби за сигурност.

Владимир Путин приказва за опити за дестабилизация и разединение на съветското общество извън, в това число благодарение на комплицирани технологии.

" На неотдавнашна среща с водачи на религиозни сдружения те приказваха за опитите да се употребява трагичната обстановка в Близкия изток и други районни спорове против нашата страна, против Русия, с цел да се дестабилизира и разцепи нашето многоетническо общество. За тази цел те употребяват разнообразни средства, както виждаме, неистини, провокации и комплицирани технологии за психическа и осведомителна експанзия ", сподели Путин.

Дори позицията на ООН по спора в Близкия изток е подложена от Съединени американски щати на напън и дискредитиране, съобщи съветският държавен глава.

Путин назова основаването на пълноправна суверенна палестинска страна ключът към разрешаването на спора в Близкия изток.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР